Wi-Care maakt passende kleding vanzelfsprekend


08 mei 2019

Nieuwsbericht: Nieuwe producten


Beste Lezer,

Hoogtijd voor een nieuwsbrief!  

In november 2018 was het 20 jaar geleden dat ik Wi-Care vanuit een passie heb opgericht. Een passie voor mensen met een beperking, die overgegaan is in een missie waarvan ik destijds nooit had kunnen bedenken welke potentie deze zou krijgen. Twintig bewogen jaren met ups en downs!  De laatste jaren met behoorlijk wat dieptepunten, maar waar we ondanks alles, sterker dan ooit uit gekomen zijn!!

Een aantal maanden geleden moest ik onverwachts een route van Jacco overnemen. Een dagje als vanouds ‘en route’, de instellingen in, maat nemen, oplossingen bedenken en adviseren. Heel wat anders dan mijn normale dagelijkse bezigheden van de afgelopen jaren.  Maar wat voelde dat goed, als vanouds…...zo vertrouwd alsof ik het nog dagelijks doe. Sommige zorgverleners en bewoners ken ik inmiddels al bijna 20 jaar. Bij het (over de grens) groeien van Wi-Care horen nu eenmaal andere taken. Des te meer realiseerde ik me op dát moment, dat ik afgelopen jaren ongemerkt in een andere rol terecht gekomen ben. Het verder uitbouwen en aansturen van Wi-Care, hoofdzakelijk van achter mijn bureau. Een superleuke en uitdagende klus maar met anderzijds ook grotere verantwoording en zorgen. Op het moment, dat ik een dagje ‘en route’ was, werd ik me bewust van het feit dat mijn ziel en zaligheid nog steeds bij de gehandicapte mensen ligt! Daar liggen mijn roots, daar ligt mijn drive en belangrijker nog dat zal ook altijd zo blijven. Of dit nu in Nederland is of daarbuiten, dat maakt niet uit………En dat, realiseerde ik me deze bewuste dag! Dit heeft me uiteindelijk gebracht waar we anno 2019 staan! 

Bovenstaand heeft mij doen besluiten om het toekomstige contact met de instellingen en zorgverleners niet alleen van achter mijn bureau te voeren, ik ga onze klanten indien gewenst ook eenmaal per jaar proberen te bezoeken. Gewoon even langs voor een kopje koffie, voor een update van beide kanten, over hoe de samenwerking loopt, wat er anders of beter kan, of er nog speciale vragen zijn, etc. De verzoeken voor deze afspraken worden binnenkort ingepland!

Bij velen van u is niet bekend dat we veel meer leveren als orthese jassen en scheurpakken. Zo kregen we de laatste tijd best veel vragen vanuit de verstandelijk gehandicapten zorg naar o.a. lapjes afgewerkte anti-scheurstof en knuffels waarmee bewoners met scheurgedrag veilig om konden gaan. Hieruit voortvloeiend hebben we twee anti scheur- en bijt beren ontwikkeld. De beren zijn gemaakt van dyneema, hebben een hoog knuffelgehalte en zijn onverwoestbaar! Graag stel ik u voor aan onze Big Buddy & Little Liz! Vanaf nu te bestellen als duo of apart. Hoe leuk wanneer u een dierbare een veilige knuffel cadeau kunt doen?!


Zoals ik hierboven al even heb opgemerkt, hebben we meer dan alleen maar orthese jassen en scheurpakken. Buiten Nederland hebben we dealers in diverse landen van Europa. Hierdoor hebben wij buiten ons maatwerk ook een aantal producten die inmiddels leverbaar zijn vanuit confectie. Denk hierbij aan rolstoelcapes, diverse typen bad capes, nachthemden, anti-scheur beddengoed etc.


Bent u geïnteresseerd in een overzicht van ons complete assortiment? Wij sturen u graag onze digitale presentatie! Heeft u een specifiek probleem met kleding? Ik hoor het graag!


Tot slot een laatste stelling die ik u graag mee wil geven…… The only way to do great work is to love what you do!


Hartelijke groet,
Wilma Verhoeks.
24 april 2019

Uitnodiging internationale netwerkbijeenkomst 05.06.2019


Op 5 juni 2019 om 19.00 uur organiseert VDU een tweede internationale netwerkbijeenkomst voor Duitse en Nederlandse vrouwelijke ondernemers. Onderling netwerken, contacten uitwisselen en het verder uitbouwen van zakelijke relaties tussen vrouwelijke ondernemers.04 oktober 2018

Berichtgeving: Naidex 2019


We hebben een stand op de Naidex exhibition volgend jaar, op 26 en 27 maart.
U kunt ons vinden op standnummer N8110.

We hopen u op de NEC te Birmingham te zien!!


01 januari 2019

Uitnodiging Netwerken 30.01.2019


Nederlandse business vrouwen gaan grensoverschrijdend netwerken!
Een nieuw opgezet zakelijke netwerk voor vrouwelijke ondernemers en carrièrevrouwen gaat 30 januari a.s. kennismaken met VDU Verband Deutscher Unternehmerinnen. VDU is uitgenodigd door Wilma Verhoeks, van Wi-Care uit Geldermalsen, en door Goldy van Loghem, van De Jong Accountants en Adviseurs uit Vught, om op 30 januari een presentatie te geven over de mogelijkheden van internationaal netwerken met VdU.

 

26 september 2018

Nieuwsbericht: Eerste dag Rehacare. Es gehts Löss...


Vandaag is onze eerste dag op de Rehacare, de beurs in Düsseldorf. 
De beurs begint vandaag, maar u kunt ons daar bezoeken t/m zaterdag 29 september. 
U kunt ons vinden op standnummer A52 in hal 3.

Wij hopen u te ontmoeten in Düsseldorf!!

                          
        18 september 2018

Berichtgeving: W.I.N Women in Network komt naar Nederland!


Op 30 oktober 2018 gaat het gebeuren! Het zakelijke netwerk voor vrouwelijke
ondernemers en carrièrevrouwen, Women in Network (W.I.N), is uitgenodigd door
Wilma Verhoeks, directeur van Wi-Care, om in Nederland een netwerkbijeenkomst te
houden in Geldermalsen.

Wil u hierbij aanwezig zijn, klik hier dan voor meer informatie.1 september 2018

Berichtgeving: Onderhoud Website


Onze website wordt momenteel geactualiseerd, waardoor soms niet alle informatie beschikbaar is. Onze excuses voor het ongemak.
Indien u graag meer informatie wenst over een van onze producten, neemt u dan contact op met een van onze medewerkers via telefoonnummer 0345-502810.8 augustus 2018

Berichtgeving: Rehacare!


Wij staan ook dit jaar weer op de Rehacare beurs in Düsseldorf, deze beurs is van 26 t/m 29 september 2018.
U kunt ons vinden op standnummer A52 in hal 3.

Wij hopen u te ontmoeten in Düsseldorf!!


16 november 2017, Amersfoort

Persbericht: Goed verschonen is een schone zaak


Het proces van verschonen in kaart gebracht in de gehandicaptenzorg
Fieldlab Gehandicaptenzorg stimuleert en ondersteunt bedrijven om technologische innovaties te ontwikkelen. Dat doet Fieldlab voor en samen met mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en NAH. Fieldlab voert gestructureerde testen uit, waarbij systematisch de effecten van innovaties worden onderzocht. De komende test met Wi-care is daar een goed voorbeeld van. Zij krijgen ondersteuning bij de validatie van de vinding, door goede protocollen en juist ontwikkelde testen en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Dit leidt tot snellere implementatie van technologie.

Wat is het probleem?
Het verschonen van een volwassene in een rolstoel is zowel voor de cliënt als de begeleider een intensieve handeling. Het FieldLab Gehandicaptenzorg en Wi-Care uit Geldermalsen gaan systematisch onderzoeken of het verschoonmoment voor alle betrokkenen beter kan. Bijvoorbeeld door al aanpassingen in het ontwerp van de kleding aan te brengen. Dat levert voor de cliënt op dat hij energie overhoudt om zijn beweging op eigen wijze in te vullen. Voor de begeleider gaat het verschonen hopelijk met minder lichamelijke handelingen gepaard, waardoor hij minder fysieke belasting ervaart in zijn dagelijks werk.

Wat gaan we doen?
Op meerdere locaties van de deelnemers in het Fieldlab Gehandicaptenzorg onderzoeken cliënten, begeleiders en Wi-Care samen naar de wijze waarop de verschoningsmomenten zijn ingericht. We verwachten in ieder geval snelle winst in het hele proces te kunnen halen door het uitwisselen van kennis. Ook verwachten dat we een aantal verbeteringen bereiken door gebruik te maken van reeds bestaande producten van Wi-Care. Tot slot verwachten we dat een aantal situaties nog niet is op te lossen met bestaande producten en dat er wellicht hele nieuwe oplossingen nodig zijn. Ook deze test wordt weer uitgevoerd op de systematische wijze die kenmerkend is voor het Fieldlab Gehandicaptenzorg en die de kans op implementatie van nieuwe oplossingen vergroot.

Wi-Care
Wi-Care maakt sinds 1998 modieuze kleding mogelijk voor mensen met een beperking. Daarnaast helpt de kleding van Wi-Care om de fysieke belasting van zorgverleners te verminderen. Die beperking van de fysieke belasting voor zorgverleners is een belangrijk aspect bij onze ontwerpen. Net zoals het veiligheidsaspect: Hoe kun je kleding veilig maken voor de drager als dat nodig is. Elke situatie is anders en vraagt om specifieke oplossingen, of het nu de gevoeligheid voor decubitus of een vergroeiing in de rug.
Meer weten over Wi-care? Kijk dan op www.wi-care.nl

Fieldlab Gehandicaptenzorg
Het Fieldlab is een samenwerking tussen Siza, Philadelphia en ’s Heeren Loo. We stimuleren en ondersteunen bedrijven om samen met cliënten technologische innovaties te ontwikkelen voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en NAH. 3 oktober 2017

Nieuwsbericht: Wi-Care - Nederlandse zorginnovatie: Dementiejas my-DBuddy


Dementiejas 'my-DBuddy' helpt mensen met geheugenproblemen langer zelfstandig te blijven, met behoud van hun waardigheid. Iemand met geheugenproblemen kan belemmerd worden om naar buiten te gaan: het herkennen van de eigen jas, sleutels mee, sluiten van de jas en zelfs de weg naar huis kwijtraken. Per verkochte jas gaat €50 naar organisaties die zich inzetten voor mensen met dementie. 
 
Dementiejas 'my-DBuddy' is het resultaat van een uitdaging: 'Kan je een jas voor mensen met dementie ontwerpen?' vroeg Helga Rohra, dementie activiste die zich over de hele wereld inzet om de positie van mensen met dementie te verbeteren. Ze vroeg dit aan Wilma Verhoeks, van Wi-Care bv, een Nederlands bedrijf dat kleding ontwerpt voor mensen met een beperking. Die jas is er nu en is op 2 oktober gepresenteerd op het Europees Alzheimer Congres in Berlijn.

Net als andere producten van Wi-Care, is my-DBuddy een concept dat praktische problemen oplost en tegelijk de gebruiker zichzelf laat zijn en iemands waardigheid ondersteunt:

·        Hoe herken ik mijn jas? Plaats voor een foto onder het lusje waaraan de jas hangt.
·        Hoe doe ik mijn jas netjes dicht? Geavanceerd klittenband in kleuren; sluiten wijst zichzelf.
·        Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn sleutels niet vergeet of in de deur laat zitten? Keycord in de jas.
·        En als ik de weg even helemaal kwijt ben? Discreet vakje voor naam en adres.

Maar hier stopt deze innovatie niet. Deze jas is een open platform. Wie een goed idee heeft voor een extra applicatie, kan dit inbrengen en dit zelf onder de naam van my-DBuddy in de markt zetten. Net als bij een smartphone is my-DBuddy een platform waarop toepassingen van anderen geplaatst kunnen worden. my-DBuddy moet uitgroeien tot een cluster van oplossingen voor mensen met geheugenproblemen wereldwijd.

Van iedere verkochte jas gaat € 50,- naar nationale Alzheimerorganisaties in de landen waar de jas verkocht wordt. Hierdoor steunt deze jas organisaties die alle hulp kunnen gebruiken.23 juli 2015

Nieuwsbericht: Dank voor support en ondersteuning


Beste allen!

Daar zijn we weer met nieuws van het Wi-Care front!
Dit keer buitengewoon positief. Vanmiddag rond 16.00 uur is de leningsaanvraag van Wi-Care volgeschreven ☺☺
€ 400.000.- door 211 investeerders! Super dit is Nederland op zijn breedst!
 
Het heeft even wat langer geduurd, het ging misschien niet helemaal zoals gebruikelijk...maar dat past.
Wi-Care is immers ook geen doorsnee bedrijf!
Ik heb nu eenmaal iets bijzonders met mensen met een beperking, we doen niet altijd zaken zoals gebruikelijk...zoals vaak wordt verwacht. Ik ben gewend dat niet alles in een leven vanzelfsprekend is.
Natuurlijk ben ik commercieel, dat moet ik zijn anders kan ik de belofte gedaan in de pitch niet waarmaken. Maar het commerciële is ondergeschikt aan waar het om draait. Kwaliteit van leven van iemand met een beperking! Dan volgt het commerciële vanzelf...
 
Ik wil u allen graag heel hartelijk danken voor alle support en ondersteuning op welke manier dan ook!! 
Door het crowdfunding hebben we de middelen gekregen Wi-Care definitief naar Duitsland te brengen!
 
Germany here we comes……!
 
Hartelijke groet, Wilma3 juli 2015

Persbericht: Wi-Care bestormt de Duitse Markt

'Wi-Care bestormt de Duitse Markt' lees hier artikel op de website van Zorgvisie over Wi-Care en crowdfunding. 29 Juni 2015

Nieuwsbericht: Nieuwe leningaanvraag Wi-Care live bij Collin Crowdfund 


Sinds 1996 is Wi-Care actief op de Nederlandse markt en zij wensen nu haar activiteiten uit te breiden naar Duitsland. Leenbedrag 400.000 - Rente: 7% - Looptijd: 5 jaar.
Bekijk de pitch hier.29 Juni 2015

Persbericht: Wi-Care bij GLD Live op Omroep Gelderland


Zondag 28 juni was Wi-Care in GLD Live op Omroep Gelderland, bekijk hier de uitzending:19 augustus 2014

Berichtgeving: Wi-Care op de Rehacare!


We zijn erbij! Van woensdag 24 t/m zaterdag 27 september 2014 kunt u ons vinden op de Rehacare in Dusseldorf. 
(Hal 3, standnummer D27)

Graag tot ziens op de Rehacare!19 mei 2014

Nieuwsbericht: Zeer geslaagde StreetWalk!


De StreetWalk afgelopen vrijdag (16 mei) was zeer geslaagd. 
Klik hier om de blije gezichten te bekijken. Op de homepage kunt u het item van Omroep Gelderland over de StreetWalk bekijken.3 mei 2014

Berichtgeving: Deelname en parkeren

Om misverstanden te voorkomen: deelname aan de StreetWalk is gratis. De StreetWalk start aanstaande vrijdag om 18.30 uur vanaf het Marktplein in Geldermalsen. De muzikale begeleiding van de stoet wordt verleend door Blaaskapel Burengerucht uit Buren. Vrij parkeren kan op de parkeerplaats aan de Kostverlorenkade in Geldermalsen.
Wij hopen op uw deelname
24 april 2014

Berichtgeving: Geef u nog op voor de StreetWalk!

Meer informatie kunt u vinden op deze website en op Facebook!

Download hier het pdf-bestand van de poster.12 maart 2014

Nieuwsbericht: Wi-Care StreetWalk!


Beste lezers,
 
Ter ere van ons 15-jarig bestaan hebben wij diverse giften mogen ontvangen. Eigenares Wilma Verhoeks heeft van tevoren aangegeven eventuele giften aan een goed doel te schenken. Het gekozen doel is verkleedkleding voor de theatergroep van ‘s Heeren Loo in Geldermalsen. Deze verkleedkleding gaan wij in overleg met ‘s Heeren Loo inkopen en aanpassen naar kleding voor artiesten met bijzondere behoeften.
 
Hieraan gekoppeld willen wij in samenwerking met ’s Heeren Loo Geldermalsen graag een StreetWalk door Geldermalsen organiseren op vrijdag 16 mei 2014 vanaf 18.30 uur. Hiermee willen we aandacht vragen voor gehandicapt Nederland en tegelijker tijd Geldermalsen op de kaart zetten! Een aantal weken van tevoren zullen wij dan ook aandacht vragen voor de StreetWalk in de landelijke media.
 
De StreetWalk is een optocht van ca. 1,5 kilometer waarbij valide en minder valide, jong en oud en van alle kleuren van de regenboog elkaar aanvullen en versterken. Het gaat om de mens! Niet wat hij is, wat hij heeft of hoe hij eruit ziet.
 
De dresscode van de StreetWalk is :
'Op je mooist,
 iets met paars,
 iets heel netjes,
 en wat raars.'
 
Wij willen u graag uitnodigen om met zoveel mogelijk mensen aan de StreetWalk deel nemen! Opgeven kan per mail aan: secretariaat@wi-care.com of telefonisch via: 0345 – 50 28 10.
 
Graag tot 16 mei!

Hartelijke groet,
Wilma Verhoeks19 december 2013

Nieuwsbericht: Jaaroverzicht 2013 en vooruitblik op 2014!


Beste allemaal,

Er is bijna alweer een jaar voorbij…..en wat voor een jaar! Wederom een jaar vol beroering met gelukkig veelal hoogtepunten. Daarbij denkend aan de rechtszaak tegen de belastingdienst op 31 januari 2013….de spanning daarna…..nogmaals spanning toen de uitspraak met nog eens 6 weken verdaagd werd. Maar uiteindelijk was daar het beslissende telefoontje op woensdagochtend 17 april jl. Wat bijna iedereen in Nederland voor onmogelijk hield gebeurde; scheurpakken mogen definitief naar 6 % Btw!  Geen discussies meer! De belastingdienst werd zelfs veroordeeld in de proceskosten……..

Ook was 2013 het jaar van het 15-jarig jubileum van Wi-Care! Graag wil ik middels deze nieuwsbrief iedereen hartelijk danken voor alle mogelijke gelukwensen, giften, mailtjes, lieve kaartjes, cadeautjes en telefoontjes. Het was hartverwarmend! Ons open huis op 14 november jl. was meer dan geslaagd. Bezoekers konden tijdens het open huis nu eens met eigen ogen bekijken hoe alle productieprocessen in ons bedrijf lopen…van een maatformulier tot een scheurpak…van een rol stof tot een orthese jas!

De uiteindelijke opbrengst voor het goede doel ter gelegenheid van ons jubileum is € 1140.— Een mooi bedrag! Nogmaals alle gulle gevers, hartelijk dank voor uw bijdrage groot of klein! Ons doel is zoals al eerder bekend gemaakt, verkleedkleding voor de theatergroep van ‘s Heeren Loo in Geldermalsen. Begin volgend jaar gaan wij deze verkleedkleding in overleg met ‘s Heeren Loo inkopen en aanpassen naar aangepaste verkleedkleding.

Dan de beloofde Streetwalk. Deze gaat er komen. Hiermee gaan we Geldermalsen op de kaart van Nederland zetten! Gezien de weersomstandigheden willen wij dit in het voorjaar van 2014 plaats laten vinden. De eerste voorbereidingen hiervoor zijn binnen Wi-Care inmiddels van start gegaan. Denk hierbij aan het inventariseren betreffende de benodigde vergunningen etc. De beoogde doelstelling is een Streetwalk te organiseren waarbij valide en minder valide, jong en oud, blank en gekleurd elkaar aanvullen en versterken. Het gaat om de mens….niet wat hij is, wat hij heeft of hoe hij eruit ziet. Hierover in een volgende nieuwsbrief meer details.

Nog even terugkomend op de belastingdienst: de rechtbank heeft destijds geen uitspraak gedaan over de ongelijkheid in Btw-tarieven binnen Nederland. Er bestaat dus nog steeds verschil in het Btw-tarief van een product in het zuiden van Nederland t.o.v. bijvoorbeeld midden Nederland. De uiteindelijke verkoopprijs kan hierdoor met 13 % verschillen! Omdat we hierin met de regionale belastingkantoren niet verder komen, heb ik minister Dijsselbloem eind oktober gevraagd zijn verantwoording te nemen. Indien wij half januari geen reactie vanuit Den Haag hebben ontvangen, zullen wij ons beraden over de mogelijke vervolgstappen. Het is toch te gek voor woorden dat zoiets anno 2013 nog steeds mogelijk is!

Tot slot nog een soort van huishoudelijke mededeling: begin februari moet ik een schouderoperatie ondergaan. Van 4 t/m 14 februari zal ik hierdoor afwezig zijn. Omdat het niet zo bij mij past langdurig afwezig te zijn…. en bovenal niets te doen, is het de planning dat ik vanaf 17 februari weer "on route” zal gaan om met veel plezier en enthousiasme mijn werk uit te voeren, zei het onder supervisie van een chauffeur die mij door heel Nederland heen rijdt. De desbetreffende chauffeur zal mij de eerste weken tijdens mijn afspraken ook ondersteunen met het eventueel maat nemen. Het kan dus gebeuren dat, wanneer u een afspraak met mij hebt staan in die periode, ik vergezeld word door de dienstdoende chauffeur. Ik hoop dat u begrip heeft voor deze situatie, vanuit Wi-Care zullen wij ons uiterste best doen het ongemak voor u als klant zo minimaal mogelijk te houden.

Rest mij nog u allen fijne dagen, alle goeds en veel gezondheid en geluk voor 2014 toe te wensen!

Hartelijk groet,
Wilma Verhoeks


5 november 2013

Nieuwsbericht: Open Huis Wi-Care op 14 november 2013 t.g.v. 15-jarig jubileum!


Beste lezers,

15 jaar Wi-Care! 15 bevlogen jaren! Wi-Care heeft 15 jaar lang met veel plezier en enthousiasme kleding ontwikkeld voor mensen met een beperking. Graag willen wij dit met u delen d.m.v. een open huis op donderdagmiddag 14 november 2013 van 13.30 tot 17.30 uur. U kunt een kijkje nemen in de ‘keuken' van ons bedrijf onder het genot van een hapje en een drankje.

Ter gelegenheid van dit jubileum wil ik graag iets weggeven dat ten goede komt aan onze doelgroep. zonder onze klanten heeft Wi-Care immers geen bestaansrecht. Na alle landelijke commotie rondom de sponsorgelden van Alpe d'HuZes, leek het mij echter goed voorafgaand aan ons jubileum een concreet doel te bepalen. Aangezien de gehandicaptenorganisaties onze grootste doelgroep zijn, hebben we gekozen voor een vestiging van 's Heeren Loo in Geldermalsen, de dichtstbijzijnde gehandicaptenorganisatie in onze regio.
 
Inmiddels is er een concreet doel binnen 's Heeren Loo gevonden: verkleedkleding voor de theatergroep in Geldermalsen, aangevuld met schoonheidsspecialistensetjes en opmaakspullen. Ook staat er op het verlanglijstje, als klap op de vuurpijlwillen wij dat tegelijkertijd mogelijk maken, een streetwalk met alle uitgedoste en opgemaakte bewoners van 's Heeren Loo in de nieuwe verkleedkleding door het centrum van Geldermalsen! Is dat leuk of niet? Ik had me geen passender cadeau kunnen bedenken waar veel mensen samen plezier aan kunnen beleven. Hoe simpel en doeltreffend kan een cadeau zijn?
 
Ik heb er echter nooit bij stilgestaan dat verkleedkleding voor mensen met een beperking ook wel eens een probleem zou kunnen zijn... We zullen de giften besteden door bij een extern bedrijf verkleedkleding in te kopen en deze kleding vervolgens zonder kosten aan te passen binnen Wi-Care. En dan de streetwalk: wij gaan hierover op korte termijn in overleg met de gemeente Geldermalsen en de organisatie van 's Heeren Loo. Want die streetwalk moet er komen! Hierover meer in een volgende nieuwsbrief.
 
Indien u, na het lezen van het bovenstaande, een bijdrage wilt leveren aan ons doel, dan kunt u dit doen door overmaking van uw gift op bankrekeningnummer NL 48 RABO 0151 1443 97 t.n.v. Wi-Care BV o.v.v. ‘gift jubileum Wi-Care'. Het is ook mogelijk om tijdens het open huis op 14 november a.s. uw eventuele gift te deponeren in onze giftenbus bij de ingang.
 
Voor degenen onder u die voornemens zijn ons de 14e november te bezoeken, hebben we enkele huishoudelijke mededelingen:
- Wij hebben vanaf 13.15 uur een pendeldienst geregeld vanaf het station en weer terug. De pendeldienst is op die dag vanaf 13.00 uur bereikbaar
  onder nummer 06 23830920.
- Op het parkeerterrein voor ons bedrijf aan de Rijnstraat 24 zijn uitsluitend invalideparkeerplaatsen.
- Gezien de verwachte drukte en de geringe parkeergelegenheid in onze directe omgeving verwijzen wij u graag door naar een parkeerterrein aan de
  Randweg 3 in Geldermalsen. Ook vanuit de Randweg 3 rijdt onze pendeldienst (bereikbaar onder nummer 0623830920).

Tot slot wil ik iedereen hartelijk danken voor de samenwerking op welke manier dan ook, die bijgedragen heeft aan de eerste 15 jaar Wi-Care!

Graag tot ziens op 14 november.
 
Hartelijke groet,
Wilma Verhoeks3 juni 2013

Berichtgeving: Wi-Care versus belastingdienst!

Beste allemaal,
 
Velen van u zullen dat niet mee gekregen hebben, maar het waren nog een paar spannende laatste weken….
De belastingdienst had na de uitspraak van 16 april jl. namelijk 6 weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Uiteindelijk hebben we begin van deze week het verlossende telefoontje van de belastingdienst ontvangen. Na uitvoerig overleg met het Ministerie van Financiën is er besloten niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.
Sterker nog, de eendelige scheurpakken worden in de tabel bij de Wet op de omzetbelasting opgenomen onder het lage tarief van 6% als zijnde met als doel het tegengaan en verlichten van incontinentie. Wij mogen nu dus officieel het lage tarief in rekening brengen!!!

Het enige wat overblijft is dat er nog steeds geen eenduidig beleid binnen Nederland is over gelijkheid van btw tarieven in diverse regio’s in Nederland. De regiokantoren zijn in principe wel bevoegd om daarin handhavend op te treden, echter, het ziet er naar uit dat dit niet van de grond gaat komen. Dit punt zullen wij binnenkort in Den Haag bij het Ministerie van Financiën aankaarten en verzoeken om hierin verantwoording te nemen.

Tot zover de berichtgeving over de perikelen Wi-Care versus belastingdienst. Het was spannend en uitdagend, maar vooral erg leerzaam en leuk!

Hartelijke groet,
Wilma Verhoeks17 april 2013

Berichtgeving: Uitspraak rechtbank Wi-Care versus belastingdienst is binnen!


Geduld is een schone zaak...
Eindelijk na 11 weken een uitspraak van de rechtbank! En wat voor één! Wat bijna iedereen in Nederland voor onmogelijk hield is toch gebeurd.

We hebben voor de scheurpakken gelijk gekregen, deze blijven op 6 % BTW!
De belastingdienst is zelfs veroordeeld in de proceskosten, dat zegt genoeg...

Hierbij een klein stukje citaat uit de uitspraak:
"De rechtbank is op basis van de demonstratie van de pakken ter zitting en op basis van de geloofwaardige verklaring van mevrouw Verhoeks ter zitting van oordeel dat het anti-scheurpak net al het netbroekje voor luiers ( waarvan niet in geschil is dat het onder het verlaagde tarief valt) in hoofdzaak ervoor bestemd is om het incontinentie materiaal op zijn plaats te houden en zo de gevolgen van incontinentie te verlichten."

Dit voelt zo goed, zo eerlijk, zo oprecht...zo terecht gewonnen voor een groep mensen die niet in staat is voor zichzelf op te komen! In mijn eerdere nieuwsbrieven heb ik geschreven dat het recht zou mogen zegen vieren. Mijns inziens is dat volledig op zijn plaats en is mijn missie meer dan geslaagd.

Ik wil u nogmaals hartelijk danken voor alle lieve en ondersteunende reacties die ik afgelopen maanden heb ontvangen!

Hartelijke groet,
Wilma Verhoeks12 maart 2013

Berichtgeving: Uitspraak rechtbank met 6 weken verlengd!


Beste lezers, 

Aanstaande donderdag is het alweer zes weken geleden dat we met de fiscus voor de rechtbank stonden. Uitspraak zou binnen zes weken na datum zitting volgen, deze week dus.

We hebben echter zojuist een brief van de rechtbank ontvangen waarin ons het volgende wordt medegedeeld:
"Het is helaas niet mogelijk gebleken om uitspraak binnen zes weken te doen. De rechtbank heeft daarom besloten om deze termijn met zes weken te verlengen."

Nog even geduld dus...uitspraak binnen nu en 6 weken.

Hartelijke groet,
Wilma Verhoeks4 februari 2013

Berichtgeving: Eerste verslag rechtszaak


Beste Lezers, 

Zo de zitting achter de rug...naar mijn mening goed verlopen. We kregen ruimschoots de gelegenheid om onze standpunten uiteen te zetten en een duidelijke presentatie te geven over de producten ( orthesejassen en scheurpakken) waarvan het BTW tarief in het geding is.
Hoewel de belastingdienst hun pleidooi begon met het feit dat ze van mening waren dat wij van Wi-Care de zaak buitenproportioneel hebben opgeblazen, hebben zich 3 rechters over de zaak gebogen en oprechte interesse getoond in diverse aspecten.

De uitspraak is naar verwachting binnen 6 weken.
Het geeft me een goed gevoel dat we dit hele gedoe rondom de BTW hebben doorgezet naar de rechtbank.
Wat de uitslag dan ook zal worden, we hebben ons best gedaan...en hebben zoals het er nu naar uitziet al aardig wat losgemaakt binnen Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat dit nog maar het begin is van veel onduidelijkheid, wat hopelijk in de toekomst zal uitmonden in rechtvaardigheid en betaalbare producten.

Ik wil u tot zover hartelijk danken voor al uw support op welke manier dan ook, uw steunende en lieve reacties.
En...zoals een aantal van u geschreven hebben: Dat het recht zal zegevieren!

Dank u wel allemaal!

Hartelijke groet, 
Wilma Verhoeks.30 januari 2013

Berichtgeving: Vandaag om 18:00 uur op TV Gelderland!


Beste lezer,

Zoals u in mijn laatste nieuwsbrief hebt kunnen lezen, ligt de belastingdienst nogal in de knoop met het BTW percentage op anti-scheurpakken en orthese- jassen...

Op ons laatste verzoek aan de rechtbank de zitting alsnog openbaar te maken, heeft de belastingdienst niet meer gereageerd. Ook TV Gelderland mag helaas niet bij de zitting aanwezig zijn!
Vooruitlopend op de zitting van donderdag 31 januari heeft TV Gelderland besloten een item in het 18:00 uur journaal van de dag ervoor te wijden aan dit onderwerp.

Woensdagavond 30 januari in het 18:00 uur journaal van TV Gelderland!

Nieuwsgierig, maar kunt u TV Gelderland niet ontvangen of bent u niet in de gelegenheid om tijdens de uitzending te kijken?
Klik op onderstaande link:
http://www.omroepgelderland.nl/web/Uitzending-gemist-5/TV-1/Programmas/Programma.htm?p=Nieuws+18.00+uur
 
Wordt vervolgd…
 
Hartelijke groet, Wilma Verhoeks28 januari 2013

Berichtgeving: Belangrijke mededeling over rechtszitting Wi-Care!


Belastingdienst weigert medewerking te verlenen tot het alsnog openbaar maken van de rechtszitting op donderdag 31 januari a.s.
Het blijft definitief een gesloten rechtszitting.23 januari 2013

Nieuwsbrief: Wi-Care versus belastingdienst! 


Beste lezer,


Jarenlang lig ik al in de clinch met de belastingdienst over de BTW tarieven voor anti-scheurpakken en orthesejassen. Het blijkt dat er door diverse leveranciers voor dezelfde hulpmiddelen verschillende BTW tarieven worden gehanteerd. Tot mijn verbazing is dit tarief ook nog eens afhankelijk van de regio waarin een bedrijf is gevestigd. Een bedrijf in de regio Zuid-Nederland mag 6% BTW op anti-scheurpakken hanteren, terwijl wij vanuit de regio midden gedwongen worden 19/21% te hanteren voor exact hetzelfde product.


Onder welk tarief valt een anti-scheurpak? Een heel belangrijke functie is het voorkomen dat iemand het incontinentiemateriaal kapot trekt en gaat smeren. Met een anti-scheurpak houd je dus het incontinentiemateriaal op zijn plek. Valt het daarmee onder het lage tarief? “Ja”, zegt de ene belastinginspecteur. “Nee”, zegt de andere inspecteur.


Onder welk tarief valt een orthesejas? Een orthesejas wordt bij de zitorthese geleverd en is passend gemaakt op die orthese. Het is daarmee een onderdeel van die orthese geworden. “Dus valt hij onder het lage tarief”, zegt de ene belastinginspecteur. “Nee, het is een gewone jas die beschermt tegen kou en/of regen. Daarmee valt hij dus onder het hoge tarief”, zegt de andere inspecteur.


Kent u ’m nog, de slogan van de belastingdienst: “Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel…”Misschien goed om weer van stal te halen.


Meerdere malen heb ik de belastingdienst gewezen op de diverse percentages, die heel veel onduidelijkheid geven, juist ook voor u als klant. Oneerlijke concurrentie? We hebben de afgelopen jaren meerdere pogingen gedaan om met de belastingdienst tot een oplossing te komen. Het uiteindelijke resultaat daarvan was een forse naheffingsaanslag. Toen was voor mij de maat vol! Ruim een jaar geleden hebben wij besloten een rechtszaak tegen de belastingdienst te starten. Inzet van die rechtszaak is om duidelijkheid te krijgen over de BTW tarieven en ook om af te dwingen dat die tarieven dan ook landelijk worden gehandhaafd door de belastingdienst.


De zitting is op donderdag 31 januari a.s. in Arnhem. In de regel zijn zittingen die over belastingzaken gaan besloten. De belastingdienst heeft begin december 2012 een verzoek bij de rechtbank ingediend of er 15 medewerkers van de belastingdienst bij de zitting aanwezig mochten zijn. Wat ons betreft geen probleem, maar dan nodigen wij van onze kant ook belangstellenden uit, waaronder de pers. En laat nu net die laatste groep, de pers, verkeerd vallen bij de belastingdienst. De belastingdienst heeft daarom de rechtbank verzocht de zitting wederom besloten te maken om te voorkomen dat de pers bij de zitting aanwezig is, want daar zit de belastingdienst niet op te wachten…


Dit is toch iets wat iedere Nederlander aangaat? Iedereen kan dement worden en een anti-scheurpak nodig hebben. Gezondheid is niet vanzelfsprekend!


De uiteindelijke inzet is nu dat er allereerst naar gestreefd wordt om duidelijkheid te krijgen over welk tarief er geldt. En dat tarief is natuurlijk het liefst het lage tarief. Oorspronkelijk was het lage tarief bedoeld om hulpmiddelen voor gehandicapten en zorg goedkoper te houden. Sinds die tijd is er veel veranderd. Daardoor zijn de geldende regels naar mijn mening ook niet meer helemaal actueel. Wij zullen er daarom op aandringen om die regels te moderniseren. Lukt dat niet via de rechtbank, dan maar naar Den Haag! Zo kan de zorg betaalbaar blijven. Dat is ons een rechtszaak waard!


Wordt vervolgd….. 


Hartelijke groet, Wilma Verhoeks.


P.S. Mocht u informatie, tips of suggesties hebben welke van belang voor dit geschil zouden kunnen zijn, dan hoor ik het graag!
      Dank voor uw aandacht!