Wi-Care maakt passende kleding vanzelfsprekend

Scheurpak

Het anti-scheurpak is leverbaar in moderne kleuren en verschillende stofdiktes. Voor de sluiting wordt een uniek gepatenteerd hoogwaardig drukknoop systeem gebruikt. Door het hoge draagcomfort is duidelijk geworden dat gebruikers zich prettig voelen in deze kleding, wat zich uit in minder agressief gedrag.


Dit scheurpak is wanneer gewenst ook verkrijgbaar in twee delen, een losse broek en een los shirt.

 

Neem contact met ons op
Mijn ervaring delen
Ervaringen
De Twentse Zorgcentra; locatie De Losserhof

Zorginstelling voor verstandelijk gehandicapte mensen. Pollermarke IBG: Individuele Begeleidingsgroep voor mensen die sterk gedragsmoeilijk, ernstig verstandelijk gehandicapt zijn. Wij hebben op onze woongroep mensen wonen die scheurbestendige kleding dragen en zijn daarvoor altijd op zoek naar bet...

ere kleding. Onze bewoners hadden op dat moment hele simpele kleding, die altijd werd aange-leverd in een standaardmodel van zwaar dragende stof. Bij de stand van Wi-Care hadden ze een pak van scheurbestendige stof. Wilma vertelde ons dat dit een nieuw project binnen Wi-Care betrof dus vandaar dat we een afspraak hebben gemaakt dat zij eens bij ons op de groep langs zou komen. Wilma is inderdaad ook bij ons geweest en hebben wij haar de huidige pakken laten zien. Ze heeft aangehoord wat onze wensen en vragen waren en is daar vervolgens mee aan de slag gegaan. Vervolgens is ze bij ons terug gekomen met wat voor-beelden en prijsopgaven. Wij hebben toen een zomerpak voor een van onze bewoners besteld. Bij zo’n pak moet je je voorstellen dat de broek en de trui aan elkaar zitten, met een rits op de achterkant die wordt vastgezet met een slotje, zodat het pak niet telkens uitgedaan kan worden. De stof is van een dergelijk materiaal, dat het niet in een boze bui, kapot gemaakt kan worden. Wi-Care kwam met het idee om de slotjes aan de achterkant te vervangen door speciale drukknopen. Er zitten nu dus 4 drukknopen op die niet door de persoon die het pak draagt open gedaan kan worden. De stof van Wi-Care is aanmerkelijk lichter dan de stof van de oude pakken. De eerste maal dat deze persoon dit pak aan kreeg merkte ze onmiddellijk verschil. Zelf gaf zij aan dit veel prettiger te vinden, geen druk in de nek van een slotje en hierdoor dus ook geen geïrriteerde plekken op de huid. Het belangrijkste dat werd aangegeven was dat ze het er zo “normaal” vond uitzien, je kunt helemaal niet zien dat het speciale kleding is. Ze was er zelf zo tevreden over dat wij nu bijna haar hele garderobe hebben vervangen met nieuwe kleding van Wi-Care. Ook voor een andere bewoner die deze kleding draagt, zijn we nu de overstap aan het maken naar Wi-Care. Wi-Care helpt ons niet alleen bij het aanpassen van kleding, maar ook helpen zij met meedenken over andere voorwerpen. Samen met Wilma hebben we nu kussens ontworpen voor onze bewoners die ook niet kapot kunnen. De kussens kunnen met hoes en al de was in, dus mochten ze smerig worden, is dat geen probleem. Momenteel kijken we naar de mogelijkheden voor wat betreft fixatiemateriaal. Dat gaat voornamelijk om bandjes die mensen om de polsen dragen, dus zou het mooi zijn als deze qua kleur aangepast kunnen worden, aan de kleding. Wij hopen zo nog vele projecten te mogen ontwerpen samen met Wi-Care, dit bevordert namelijk heel erg het welzijn en welbevinden van onze bewoners.

LEES HELE VERHAAL