Wi-care maakt passende kleding vanzelfsprekend

Badcape's

Badcape douchestoel

De badcape is gemaakt een dubbelzijdig geluste badstof . De badcape past op iedere badstoel. Een capuchon geeft extra draagcomfort aan de badcape.

 

Kleuren: wit, lichtblauw en roze. Verkrijgbaar in één maat.

 

Badcape tillift/plafondlift

De badcape voor de tillift wordt gemaakt om passieve gebruikers op een nette en aangename manier te kleden opdat zij op een menswaardige wijze verplaatst kunnen worden. De badcape is gemaakt van stretch badstof. De badcape is gemakkelijk om te hangen om de gebruiker èn om de tillift als de gebruiker in de tillift hangt. De uitvoering is uniform voor elk model tillift. De cape, met capuchon, voelt aangenaam aan en absorbeert vocht. Tijdens het verplaatsen wordt het gehele lichaam inclusief hoofd warm en bedekt gehouden. Kleuren: cape licht blauw of roze met een witte capuchon. Verkrijgbaar in één maat.

 

 

Badcape douchebrancard 

 

De badcape is gemaakt een dubbelzijdig geluste badstof. De badcape is eenvoudig in gebruik en voelt aangenaam aan. Een capuchon geeft extra draagcomfort aan de badcape.

Kleuren: wit. Verkrijgbaar in één maat.


 

Neem contact met ons op
Mijn ervaring delen
Ervaringen
Huize Elisabeth, Vught

Huize Elisabeth is een verzorgingshuis met twee verpleegafdelingen. Op de verpleegafdelingen verblijven voornamelijk psychogeriatrische bewoners. Met de komst van onze hoog-laag baden en met de intrede van de PDL-benadering (Passieve Dagelijkse Levensbehoeften) op de verpleegafdelingen, groeide de ...

behoefte om passieve bewoners (schommelend) in een netband te baden. Het stuitte ons echter tegen de borst om met een tillift over de gang te rijden waarin een bewoner bungelde, die provisorisch en niet altijd met goed resultaat in een kil laken was gewikkeld. Dat moest beter kunnen en met elkaar bedachten we waaraan de cape zou moeten voldoen: De cape moest aangenaam aanvoelen en vocht absorberen Er moest een capuchon aan zitten in verband met de kou van rijwind op natte haren. Het hele lichaam moest warm en bedekt zijn. De cape moest snel om te hangen zijn. De cape moest op diverse tilliften passen, aangezien wij met twee verschillende liften werken. De ergo maakte een proefmodel. Vervolgens werden twee firma’s benaderd om aan de hand van dat model een prijsopgave te doen. Wilma van Ommeren van Wi-Care ging enthousiast aan de slag. Zij maakte diverse capes waarbij ze steeds uitging van de ideeën en bevindingen van de verzorgenden. Zo was daar bijvoorbeeld de praktische tip, om de capuchon een contrasterende kleur te geven, zodat bij het aandoen direct duidelijk is wat de bovenkant is. Het uiteindelijke resultaat voldoet helemaal aan onze eisen en wordt nu naar volle tevredenheid gebruikt. Hierna zijn we met Wilma verder gegaan met het bedenken van een cape voor de badliftstoel (douche stoel) , waarmee nog redelijk actieve bewoners naar de badkamer worden gereden. Het resultaat is een aangename cape met capuchon, welke zowel om de bewoner als om de badstoel hangt en die zo lang is dat hij de bewoner geheel omhult en zo kort dat hij niet in de wieltjes beklemd kan raken. Het was erg leuk, om met elkaar deze capes te ontwikkelen en iedereen is dan ook erg enthousiast over het resultaat. Het volgende project is de ontwikkeling van een snelle cape voor algemeen gebruik, waarmee de AB (Activiteiten Begeleiding) zonder tijdrovend getob en gezoek naar een jas, bewoners in de rolstoel even mee naar buiten kan nemen. Wederom hebben we eerst met z’n allen geïnventariseerd waar de cape aan moest voldoen: zowel door heren als dames gedragen kunnen worden voor lang en achter kort, hierdoor makkelijk aan te trekken behaaglijk warm met aan de binnenzijde fleece. water en winddichte buitenstof. opstaande boord met rits, tegen ’t inwaaien. De snelle cape is inmiddels op beide verpleegafdelingen aanwezig en wordt naar volle tevredenheid gebruikt, zowel door de Activiteiten Begeleiding als door familie. De cape is snel aan te trekken (om te hangen) en hij is lekker warm. Het is nu mogelijk om buiten een ommetje te maken met een bewoner, zelfs als je maar een kwartiertje tijd hebt. En dat is heel plezierig. Namens het team van de verpleegafdeling, Jacqueline Kieskamp-Riemens, ergotherapeut. Huize Elisabeth, Vught 073-6583399

LEES HELE VERHAAL